Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybkie zdobycie diamentów, średnia wydajność.

MisterCzaczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako, że jest to mój pierwszy temat na tym forum, chciałbym wam napisać, jak efektywnie znajdować diamenty.

Jak większość z was wie, diamenty (inaczej diaxy) to najcenniejszy materiał w grze. Jest on prawie najrzadziej spotykany, drugi po szmaragdzie.

Przejdźmy jednak do rzeczy.

Po pierwsze, musimy mieć dwa żelazne kilofy, jeden kamienny i jeden drewniany. Przydałoby się też jedzenie, pochodnie i łopata(żelazna).

No i teraz możemy się wybierać... w podróż. Szukamy dużego zbiornika z wodą (najlepiej jakaś rzeka).

Przy wodzie, dokładnie 2 klocki od niej, kopiemy w dół najpierw łopatą, potem kamiennym kilofem, a gdy kamienny się zniszczy, użyj drewnianego (bo po co kamienny jak tylko z 10-15 klocków zostało?). Zatrzymaj się przy poziomie 5. Teraz wszystko zależy od Ciebie.

Kop w wszystkie strony żelaznymi kilofami, jedz, stawiaj pochodnie. Ja takim sposobem wykopałem 7 diamentów w 10 minut.

Mam nadzieję, że mój TuT wam pomógł. Być może, ktoś już o tym napisał. Napiszcie w komentarzach, czy chcielibyście TuT'y o Szmaragdach, redstone czy lapisie.

INFORMACJE
*Dnia 18.03.2012 roku został napisany ten poradnik
*Obecnie mam za słaby internet by wrzucać obrazki :angry:
*Nie koniecznie musisz stosować się do jakości kilofów czy też łopaty
*Proszę o wyrozumiałość, nie moja wina, jeśli wyżej wymieniony sposób Ci nie działa
*Jeśli ten sposób Ci nie działa, poszukaj innego zbiornika z wodą i próbuj do skutku.
*Poradnik jest dla początkujących! I takie się będą ukazywać w najbliższym czasie!

Narka ^_^
Czaczor ^_^

@cdminestudio - Moje konto na twitter. Zapraszam.

"Jedna wiara, jeden klub, Real Madrit, aż po grób"

"Nie żebram o like'y, to like'y żebrają do mnie"

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

UP2

Poradnik jest CAŁKOWICIE dla początkujących.

UP

No rzeczywiście, ale jest to jednak chit, nie przydatny. Przez takie cheaty tylko tracimy przyjemność z gry (to samo TMI itp.)

Opublikowano

Zajmuj się takimi poradnikami, bo bardzo fajnie Ci to wychodzi :)

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2up yhym. godzina kopania - 4 diamenty

up to opisz ogarnięty koxie a nie hejtujesz

po za tym napisalem ze srednia wydajnosc

-----------------

sorry jestem na fonie

Opublikowano

Hmm, nie rozumiem 1 rzeczy: Dlaczego akurat obok wody ?! Diamenty generują się wszędzie tak samo, na każdym biomie (oprócz ExtremeHills bo tam ejst ich mniej, bo musi być miejsce na Emeraldy).

Nie podałeś żadnej techniki kopania, co,gdzie,jak. Jak ma być dla początkujących to musisz to raczej podać.A jeśli nie dla początkujących to tut bez sennsu.

;)

Opublikowano

UP

Jak kopać? czy ty wiesz co piszesz? -.- 'trzymaj lpm i kop!' omg...

Koło wody jest najwięcej diamentów, tak samo stara kopalnia. Ale mi chodziło o wode, bo woda jest [prawie] wszędzie :E

@2UP

Dzięki

Opublikowano

"Bardzo dobry poradnik! Nigdy bym się o tym nie dowiedział dzięki!!!" -.-

Popieram ! Teraz wydobylem ze 40 diaxów, 20 Lapis Lazuli, 30 redstone, ze 3 stacki węgla, ok. 40 żelaza i 50 złota !!!! i to wszystko w 40 minut !!!! CZAD !!!! :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tym poradnikiem pewnie będą się posługiwali najwięksi youtuberzy :> Weź w ogóle co to ma być?! Kop w dół i kop na boki... No no pewnie z tydzień nad tym pracowałeś. Napisz poradnik jak zcinać drzewo bo pewnie też tego nie wiemy. Poradnik jest prymitywny jak jego twórca.

Opublikowano

@UP

I czego kurwo rżysz? Ile razy było pisane, że poradnik dla początkujących? Weź spierdalaj.

2@UP

Poprawione

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

Zaczynam refować jak prawdziwy MPC User! :)

Opublikowano

Sposobem na diamenty moze byc tez TNT i pod Diamond ore :)

1365336413-U179206.png

1365336413-U179206.png

|Grafik|Let´sPlayerowiec|Administrator PCM PVP|Administrator Rzeznia SV+FR|

Aktualnie Na mchc.pl (O.n.l.i.n.e)

Opublikowano

@2UP

Skoro ten temat Cię wkurza, to wypieprzaj. Nara.

Opublikowano

Spokojnie, opanuj się już ! To, że chcesz pomagać, to dobrze GRATULACJE. Ale jak chcesz pomóc to napisz na forum o tym, czego większość może nie wiedzieć -,- Bo po co pisać poradnik np. Jak zebrać wodę jak większość to wie i jeszcze po co się ośmieszać? W dodatku pokazujesz "siebie" klnąc na MPCforumowiczów. Trochę pomyśl, a tak w ogóle wszystko co jest związane z minerałami jest już znane. Lepiej jak odkryjesz i napiszesz np. Jak zbudować drewniane miasto w netherze na lawie bez żadnego ryzyka :) To już jest lepiej, bo bez plugina wszystko by się zjarało :D

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...